Mutul a strigat!

Domnul Ioan Duia, surdo-mutul amendat cu 2000 de lei pentru că a scandat lozinci anti PSD, s-a dus azi să conteste amenda. Cu el și ceilalți oameni  sancționați de jandarmerie pentru că au manifestat în timpul congresului PSD de acum două săptămâni. L-am întrebat săptămâna trecută, pe dl. Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, cum de a fost posibil să fie amendat pentru că a scandat un om care nu poate vorbi, iar el a răspuns că omul e liber să conteste decizia în instanță.

 

La nici două ore de la aceste explicații convingătoare, șeful Jandarmeriei Române a dat un comunicat în care a anunțat că a trimis corpul de cotrol la Jandarmeria București să vadă cum a dat sancțiunea. Am vorbit din nou cu dl. Enache a doua zi, pentru că jandarmii fuseseră trimiși să-l apere pe Dragnea de alți manifestanți la ICCJ, unde avea termen în dosarul Bombonica. Cu sau fără legătură, Dl. Enache a ținut să arate că poate să țină la debate și mi-a zis nici mai mult, nici mai puțin, că cine asociază politicul cu jandarmeria o face ori din neștiință, ceea ce  nu e cazul meu, fie din rea credință.

 

 

Imaginea asta este reprezentativă pentru câți bani dau instituțiile statului pe omul de rând. Și cât sunt de competente. Omul stă în zloată și în frig, pe drumuri, ca să recupereze ce i s-a luat de drept. Păi dacă oamenii care au participat la miting au fost în afara legii, de ce nu i-au amendat pe toți? Sau, de vină erau doar cei care scandau? Păi și atunci, de ce nu retrag pur și simplu sancțiunea pentru domnul Duia, căruia nu-i permite afecțiunea pe care o are să articuleze măcar un cuvânt?

 

Astăzi reprezentanții Jandarmeriei nu au spus nimic pentru că au toți telefoanele închise. Nici domnul Cucoș, șeful instituției, nici domnul Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, nici dl. Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *